Okresní víkendovka 10x10 v Sezimáku

O víkendu 3. - 5. října se konala okresní víkendovka 10 x 10 v Sezimově Ústí. Když jsme si všichni společně sešli v Sezimáku, pustili jsme se do stavění stanů, ve kterých jsme celý víkend spali. Poté jsme si našli svoje týmy a uvítala nás Mgr. Ivana Zcestovalá, která zařídila schůzku s ministrem cestovního ruchu. Když se setmělo tak jsme se vypravili svázaní ve skupině za panem ministrem. Ministr cestovního ruchu nás čekal na krásně osvíceném Kozím Hrádku.

V sobotu ráno jsme posnídali, vyzubili se a během dopoledne jsme po městě vyřizovali dokumenty pro založení cestovní kanceláře. Jako první jsme si každý musel zařídit občanku, a jak to znáte, bylo to lítání po úřadech.. Museli jsme na Institut českého jazyka, pro výpis z trestního rejstříku, k fotografovi, na lékařskou prohlídku či například splnit test o znalostech o České republice. Hra se protáhla až do odpoledne, ale nakonec jsme všichni získali živnostenské listy a bankovní konta. Odpoledne jsme si jako skupiny museli vydělávat peníze, za které si v neděli pořídíme prostory k podnikání. Každý měl daný časový harmonogram různých aktivit, od Alpského lyžování, přes Petkovanou, fotbal s velkým míčem, vyzkoušeli jsme i lanové překážky a vyrobili jsme si i každý placku s logem víkendovky 10x10. Večer se konala karaoke párty a tak jsme zpívali a zpívali...

V neděli jsme konečně měli povolení, prostory pro cestovky a tak jsme zahájili provoz cestovních kanceláří. Jako dopolední hru jsme museli sehrat co nejvíc letenek na trase Shangai - Dillí. Každou letenku jsme museli najít na svahu kopce, zapamatovat a doručit až na letiště, kde to pracovníci kontrolovali.

Víkend nakonec zakončil ministr, který odměnil všechny sladkými odměnami. Dort dokonce dostali i vedoucí, kteří se o něj skoro poprali. :-)