Víkendovka Jistebnice

Ve dnech 21.-23.11. 2014 jsme se společně vydali na víkendovku do Jistebnice. V pátek odpoledne jsme se setkali na náměstí v Jistebnici a po uskladnění batohů a dalších zavazadel v třináctkovské klubovně jsme se vydali na krátkou procházku kolem Jistebnice. Po návratu z procházky jsme si vybalili a také povečeřeli. Po krátkém odpočinku nás navštívil poněkud roztržitý vědec, který nás žádal o pomoc při shánění několika vzácných předmětů. Dětem se tyto předměty podařilo získat splněním různých úkolů (například lovem exotických ryb nebo vyplněním testu), dostaly také vzácné teleportační amulety. Poté jsme společně prošli strojem času a octli jsme se ve středověku v královském paláci.

V sobotu ráno jsme pomáhali královým poddaným, kteří neměli na zaplacení daní. Děti pro ně nasbíraly nejrůznější zboží, které poté směňovaly na tržišti. Za to, že tak ochotně pomohly královým poddaným, je král pomocí svého vlastního amuletu poslal časem zpátky do roku 2014. To se však nepodařilo tak jak mělo a my jsme se místo toho objevili v době hippies. Ani to pro nás ale nebyla překážka. Díky velké přívětivosti a ochotě hipíků se nám podařilo získat tajný kód, s jehož pomocí jsme se opět vydali na cestu časem. Tentokrát jsme byli mezi indiány. Měli jsme však štěstí. Indiáni neprahli po našich skalpech a vzhledem k tomu, že děti prokázaly své dovednosti v rozdělávání ohně, je náčelník naučil tajemný obřad, který jim umožnil vrátit se v čase tam, odkud přišli. To však nebylo nejmoudřejší, protože se ocitli opět v době hippies. Ti nás radostně přijali mezi sebe a strávili jsme s nimi báječný večer plný hudby a veselí. Přes noc však zapůsobily amulety, a ráno se děti probudily ve výcvikovém táboře, kde absolvovaly náročný vojenský výcvik. Bylo jim však umožněno použít znovu stroj času. Místo abychom se vrátili do roku 2014, byli jsme náhle v budoucnosti. To bylo ale naše malé štěstí, protože díky vyspělým technologiím nás vědci z budoucnosti mohli snadno poslat do správné doby. Děti pro ně ale nejprve musely obstarat části kódu pro jejich výpočetního robota. Poté ale už šlo všechno dobře a zanedlouho jsme se všichni objevili zpátky v roce 2014.

Všichni jsme byli šťastní, že jsme zpátky doma a shodli jsme se, že jsme si tuto víkendovku na 100% užili. Jídlo bylo po celou dobu výtečné, vařili jsme například karbanátky s kaší, palačinky s ovocem a špagety. Dokonce jsme si k snídani udělali i kakajíčko :) Po nedělním obědě jsme ještě uklidili celou klubovnu a ve dvě hodiny jsme se rozešli opět na náměstí v Jistebnici.

Doufáme, že se všem víkendovka líbila tak jako nám a už teď se těšíme na další společné akce. :)