Vlčata víkendovka Volyně 2015

V pátek ráno okolo sedmé hodiny jsme se všichni sešli na vlakové zastávce v Božejovicích. Cestou jsme hráli různé hry jako třeba slovní fotbal, takže nám cesta parádně utekla. Po příjezdu do Volyně jsme pěšky došli na místní skautskou základnu, kde jsme se po krátkém odpočinku zabydleli a následně naobědvali. Po obědě jsme zahájili víkendový program s tématikou lovci pokladů. V odpolední hře musely děti získat co nejvíce stříbrných mincí z pevnosti Boyard, což se jim podařilo. K večeři jsme měli výbornou sekanou s kaší a celý den jsme zakončili hrou na kytaru a sledováním hokejového zápasu české reprezentace.

                Sobotní ráno začalo snídaní. Po ní následovala hra ve městě, během které jsme museli najít co nejvíce míst podle fotografií, které byly k dispozici na základně. Na každém místě jsme nalezli kousek truhly, kterou jsme na konci hry složili a přečetli jsme vzkaz, který na ní byl. K sobotnímu obědu jsme měli špagety. Po poledním klidu jsme podle vzkazu z dopolední hry vyzvedávali z banky dopis s popisem cesty k pokladu. Na to bylo nejprve potřeba vydělat dostatečné množství peněz za nejrůznější úkoly. Když děti konečně získaly dopis, zjistily, že je bohužel zašifrovaný. Klíč k šifře však nebylo těžké najít a tak byl dopis po krátkém čase rozluštěn. Po večeři jsme hráli deskové hry a opět zahráli na kytaru.

                V neděli ráno jsme hned po snídani vyrazili za pokladem. Cestou jsme se řídili instrukcemi z dopisu, který jsme získali den předtím. Museli jsme se dostat až na vrchol kopce ke kapličce. Odtud jsme měli celou Volyni jako na dlani. Najít poklad už nebylo tak těžké, protože jeho místo bylo označeno křížem. Děti ho však ještě musely vykopat. Potom už následovalo pouze rozdělení kořisti v podobě sladkostí. Po návratu na základnu už zbývalo pouze uklidit a sbalit si věci. K poslednímu víkendovému obědu jsme měli buřtguláš a pak už jsme vyrazili na zpáteční cestu domů. Jeli jsme opět vlakem a cestou jsme dvakrát přestupovali. V Božejovicích se všechny děti rozeběhly ke svým rodičům a vyrazily domů. Doufáme, že se všem víkendovka líbila tak jako nám a těšíme se na další společné akce.

                                                                                                       S pozdravem Kiri, Votka, Adulí, Éďa a Voříšek