Postavme školu v Africe 2014

Postavme školu v Africe je dlouholetým projektem Člověka v tísni a skautů. Hlavním cílem je získávání prostředků na stavbu základních škol v Etiopii. 

Proč právě Etiopie?
Etiopie je zemí, která patří mezi nejchudší a nejvíce zalidněné země světa - negramotnost zde dosahuje až 60%, což je téměř dvojnásobek podílu negramotnosti v okolních zemích Subsaharské Afriky. Situace ve školách je proto velice složitá, kapacita stačí zhruba pro polovinu dětí, kvůli nedostatku místa probíhá výuka na dvě až tři směny žáků denně a ve třídě neklesá počet žáků pod padesát, na venkově se tísní až sto dětí v jedné třídě.

Za celou dobu existence sbírky se podařilo vybrat více než 20 milionů korun a z těchto peněz bylo postaveno již patnáct škol pro více než 3000dětí.

Dne 6.10.2014 skautky a skauti společně vybírali na sbírku Postavme školu v Africe po Opařanech. Povedlo se vybrat úctihodných 4522Kč.

Pokud jste nepřispěli do kasiček skautů a rádi byste pomohli, můžete poslat dárcovskou SMS v hodnotě 30Kč ve tvaru DMS Afrika na telefonní číslo 87777 nebo přispět na účet 222 444 555/0300

Bližší info lze nalézt na www.skolavafrice.cz