MECHOVÁ VÍKENDOVKA 28. 1. - 31. 1. 2016

Z mechové víkendovky jsme si přivezly nové přezdívky: 

Lenka Kratochvílová: BioLenka
Zuzka Svobodová: McZuzka
Stela Rucká (Usměvavá holka, Palma) : Mechová mamča (další přezdívka do sbírka :-)

Dále jsme zjistily:

že dlouhodobé užívání mechu, zanechá trvalé následky
že kolem vlaku se špatně běhá- hlavně když jede!
že je bio i co není bio! a že co není bio se nejí.

Začaly jsme ve čtvrtek u Lůči v krámku. Byl nám přidělen kolíček, na který jsme si napsaly jméno a celou víkendovku bylo naší povinností ho mít vždy u sebe na viditelném místě. Když jsme zabalily jídlo, vydaly jsme se na vlak. Vlakem jsme dojely do Vrcovic, kde nám Štip řekl pokyny k chatě.

Šly jsme přes hory, doly, kolem oplocenky doprava a lesem po kotníky v bahně až k chatě. Byly jsme mile překvapeny. Chata vypadala skvěle, líp, než jsme čekali. Jen jediný háček to mělo- netekla tam voda. Tím pádem nás čekal velice náročný úkol na čtvrteční večer. Musely jsme si nanosit 150 litrů pitné vody. Jelikož byla chata na stráni v lese, a na okolních cestách bylo bahno, tahání barelů bylo náročné. Následovalo už jen zalehnutí do spacáku a spánek.

V pátek ráno leželo na stole v morseovce několik úkolů, které jsme musely plnit během dne. Dopoledne jsme jen ležely ve spacáku u krbu a hrály na kytaru. Po výborném obědě si nanosily dříví, umyly nádobí, postavily mechové království a připravily divadlo pro Lůču. Večer byla nejlepší večeře na světě! TORTILY!! Největší šikula na zabalení tortily byla McZuzka, jelikož to na stopro bude její povolání. BioLence večeře moc chutnala, protože tam byla bio rajčata.

V sobotu ráno nás čekala hra na pamatováka. Učily jsme se o skautských symbolech. Dalším úkolem bylo přenést vzkaz na dálku. Sobotní večer jsme ohřály vodu z potoka na kamnech a ocitly jsme se v lázních. Po koupeli jsme vzaly spacáky, zalehly k mechové mamce a Lůča nám hrála na kytaru.

Nedělní úklid byl naším jediným úkolem na tento den. Po uklizení spacího prostoru, nařezání dříví, složení písničky, umytí nádobí, zametení, jsme vzaly barely a všechny ty věci co jsme ve čtvrtek táhly na chatu a odnesly je zpět Danečkovi do auta. Pak už jen dobalit a vyrazit na vlak.

Naše skvělá víkendovka skončila v Božejovicích.

*Á-hojky McZuzka*