Víkendovka světlušek

Se světluškama jsme se byli na víkend podívat v Jistebnici. Pátek jsme zahájili poznáváním souhvězdí a přišel nám dopis od ufonů, že se snámi chtějí v neděli 10:00 utkat, že máme něco, co oni chtějí. 

Sobotu jsme zahájili přípravným astronautským výcvikem, kde jsme si ověřovali všechny své schopnosti a dovednosti. Učili jsme se poznávat mlhoviny, vyzkoušeli jsme si první pomoc a také jsme otestovali naše chuťové pohárky. K obědu bylo rizoto podle Datle a výborná gulášová polévka, která byla lehce pikantní. Nojo, Elis se v obchodě překoukla. 

Odpoledne jsme vyrazili do Tábora na poslední dva úkoly našeho astronautského výcviku. Byli jsme ozkoušet lezeckou stěnu, která všechny náramně bavila. Po stěně jsme se přesunuli na Náměstí Jana Žižka, kde byla připravena hra na logické uvažovaní astronauta. Úkolem bylo přijít na tajenku "Konej dobro" (heslo světlušek), kterou pak světlušky měli říct paní servírce. Ta jim na oplátku za to dala sladkou odměnu v podobě horké čokolády. 

Všechny světlušky prošli astronautským výcvikem! Tak teď se můžeme sejít s těma ufonama!

V neděli dopoledne se světlušky připravovali na setkání s ufony. Připravovali koule, které by v nejhorším případě ufouny ochromili. Vytvářeli si ochranný štít v podobě účesů a třpytek, aby na ně ufoni nemohli. 

Ze začátku se schylovalo k boji, ale v závěru světlušky zjistili, že ufoni potřebujou jen trochu lásky a ufouny objaly. Ufouni spokojeně odletěli zpět na svojí planetu. 

K obědu byli tortilly s kuřecím masem a zeleninou, které všem chutnali. Po obědě jsme si zabalili, uklidili klubovnu, zakřičeli závěrečný pokřik a jeli domů.