Skautky na Kornu

Velikonoční prázdniny strávily skautky v malém drážním domku poblíž vesnice Srbsko na Berounsku. Na cestu jsme se vydaly už ve čtvrtek, abychom si mohly užít co nejvíce času pohromadě a přeci jen - cestování nám nějaké tři hodinky zabralo. Na Korno jsme dorazily se západem slunce a večer propovídaly u roztopených kamen. 

Páteční dopoledne náš čekalo několik výzev v okolí vechtrovny, během kterých jsme oslovily s cílem veřejného průzkumu ohledně používání zubních past pár kolemjdoucích, vyměnily si tkaničky u bot a procvičily si pochodové značky. Společnými silami jsme se pak pustily do přípravy oběda a pečení buchty na odpolední sváču. Volné chvíle ovládlo slunění se či adrenalinový sport - kopaní do míče na břehu řeky.  Naše smysly byly použity v druhé polovině dne - snažily jsme se hledat v přírodě věci kulaté, bez vůně, hrubé, jemné, mokré, měkké, ostré i krásné. Na páteční západ slunce jsme se pomocí kánoe přeplavily na druhý břeh a vylezly se shora podívat na starou pískovnu. 

Hlavním plánem soboty byl výlet! Vlakem do Karlštejna, po žluté na Malou Ameriku a kolem Kanady a Mexika až k Americe Velké. Cestou nás doprovázely sluneční paprsky a dobrá nálada. Skrze krásné výhledy, historická okénka ohledně těžby v lomech a památníku politických vězňů a spousty sebraných odpadků jsme došli do Srbska, kde nastal čas na zaslouženou limču a zmrzlinu! Po krásném dni jsme se zrelaxovali v sauně. 

Na konci každé výpravy nás nikdy nemine úklid a balení, ale tentokrát jsme u toho potrénovaly dovednosti silných a nezávislých žen a ještě před odchodem na vlak si stihly uplést pomlázky! 

 

Všechny jsme přijely s očekáváním si víkend užít, pobavit se a i si odpočinout, a já za mě můžu říct, že se nám všechna očekávání povedlo naplnit. 

 

Však koukněte sami na naše úsměvy a střípky z víkendu ve fotogalerii!